· 

How To: miniatuur scrolls maken

Of het nu gaat om landkaarten, schatkaarten of magische items, scrolls zijn een de ideale aankleding voor je miniatuur bibliotheek, wizard's tower of andere setting. En ze zijn heel makkelijk te maken! Ik vertel je in dit artikel hoe.

 

Wat heb je nodig:

  • papier
  • wash/verf om het papier te kleuren
  • schaar of papiersnijder
  • lijm (bijvoorbeeld pva/houtlijm)
  • optioneel: een miniatuur kastje of bureau dat je kunt aankleden met de scrolls.

Stap 1: het papier kleuren

Als we ons scrolls voorstellen denken we vaak aan wat ouder, geler perkament. Om dit na te bootsen kleuren we daarom eerst het papier dat we gaan gebruiken.

Dit kan met een geel-bruine wash/inkt, verdunde verf of aquarel. Zelf heb ik de Citadel Shade: Seraphim Sepia van Games Workshop gebruikt.

Kleur het papier aan beide zijden en laat goed drogen.

Tip: geen verf of wash bij de hand? Je kunt ook thee gebruiken!

Stap 2: op maat snijden

Schat in hoe breed je jouw scrolls wilt maken. Meet bijvoorbeeld hoe diep het kastje is waar ze in moeten komen en snijd je gekleurde papier vervolgens in stroken van die breedte. Mijn kastjes waren heel klein dus de heb ik reepjes van 0,5 cm gebruikt.

 

De lengte maakt niet uit, je knipt dit af wanneer je je scroll tot de gewenste dikte hebt opgerold.

Stap 3: rollen maar!

Pak een reepje papier en rol dit zo strak mogelijk op tot de gewenste dikte. Knip de rest af. Doe een klein druppeltje lijm op het uiteinde van de scroll om het vast te plakken.

Rol de scroll nog even goed tussen je duim en wijsvinger zodat het zeker goed vastplakt en een mooi strak opgerold rolletje is.

 

Tip: je scrolls hoeven heus niet allemaal perfect rond te zijn, in de fantasy bibliotheek ligt het immers ook niet altijd netjes opgerold ;)

Stap 4: breng je setting tot leven met je zelfgemaakte scrolls.

Richt kastjes in, kleed bureaus aan of verdeel over een stapel buit, er zijn talloze opties om je diorama, of spelsetting tot leven te brengen met je zelfgemaakte scrolls.

 

Veel hobbyplezier!

- Martine, MarTiny Creations

Reactie schrijven

Commentaren: 0