MarTiny's Recap van 2018

Een jaar vol mooie creations!

Nu het jaar 2018 op zijn einde loopt leek het mij leuk om eens even terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat hebben we zoal gedaan?

 

2018 is het tweede jaar dat MarTiny Creations bestaat en we vinden het fantastisch dat we dit jaar zoveel klanten blij hebben kunnen maken met onze 3D-prints en ontwerpen om hun hobby ervaring leuker te maken, om te helpen bij hun projecten of om persoonlijke geschenken te maken. Daarnaast ook nog een aantal technische onderdelen ontworpen en geprint ten behoeve van reparaties.

 

We hebben ons assortiment aangevuld met nieuwe ontwerpen, een aantal Specials op de website gemaakt voor de specifieke doelgroepen die ons dit jaar het meeste wisten te vinden, meegedaan aan de Scale Model

Challenge en we zijn dit blog begonnen. Een jaar vol mooi Creations dus!

 

Modelspoor assortiment blijft groeien

In 2017 hadden we een aantal scenery onderdelen voor modelspoor (N-spoor) ontworpen zoals diverse soorten portalen, seintjes en AKI's.

 

In 2018 hebben we daar de NS kaartautomaat en 2 soorten vuilnisbakken van eigen ontwerp aan toegevoegd.

 

Al onze modelspoor producten vind je in onze Modelspoor pagina.

 

Tabletop mini's in overvloed

Het afgelopen jaar hebben we een enorme stijging gezien in het aantal Tabletop RPG gerelateerde 3D-prints. We hebben veel character figuren en monsters mogen printen en in sommige gevallen ook beschilderd. Daarnaast ook wat scenery onderdelen gemaakt.

 

Als groot Tabletop RPG vond ik het natuurlijk fantastisch, om bij te kunnen dragen aan mijn favoriete spel! En daarnaast is het ook geweldig om te zien dat Tabletop RPG's aan populariteit aan het winnen zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd in deze spellen die wat mij betreft niet vaak genoeg gespeeld kunnen worden.

 

We besloten een Tabletop RPG Special op de website te maken waarop alles, wat wij voor de tabletop gamer te bieden hebben, is samengevat.

 

Wat verder ook erg gaaf was om zien, was hoe onze klanten zelf aan de slag gingen met het beschilderen van onze 3D-prints. We hebben heel wat kleurrijke en mooi geschilderde helden voorbij zien komen. Helemaal klaar voor het avontuur in hun spelwerelden. We hebben een aantal foto's van het schilderwerk van onze klanten op onze Facebook pagina gedeeld. Altijd leuk om eens te bekijken.

 

Tabletop bling

Dit jaar hebben we een begin gemaakt met het ontwerpen van eigen Tabletop Scenery met de Crystal Formations.

 

In diverse maten, ontwerpen en kleuren zodat ze op veel verschillende manieren gebruikt kunnen worden door hobbyisten. Zet ze op je battlemap als omgeving of "loot pile" , gebruik ze als objective markers of geef je bases of diorama extra detail.

 

Wil je meer weten over de diverse Crystal Formations die we hebben? Je vindt alle informatie hier.

 

We gaan in het nieuwe jaar ons MarTiny's Scenery assortiment vergroten met nieuwe leuke ontwerpen!

 

 

 


Cosplay!

Naast dat de tabletop gamers ons steeds beter wisten te vinden kregen we ook opdrachten van de cosplayers onder ons. Cosplay vinden wij ook mega gaaf dus besloten we daar de Cosplay Special voor op de website te maken.

 

Het hoogtepunt van de cosplay prints was toch wel de Captain Miss Fortune opdracht waarvoor we deze 2 propguns en hoedemblemen hebben mogen printen. De klant heeft de prints zelf beschilderd, het resultaat daarvan zie je terug op onze Facebook pagina.

 

Gravelord Nito (ontwerp remoddel door Lars Rietkerk)
Gravelord Nito (ontwerp remoddel door Lars Rietkerk)

Grote 3D-prints

Zoals de "Tiny" in onze naam al verklapt printen we meestal kleine ontwerpen zoals poppetjes en model scenery. Echter hebben we dit jaar een paar leuke uitdagingen gehad waarin we een relatief groot ontwerp mochten printen. 

 

De Cosplay propguns die hierboven genoemd waren, zijn de grootste prints die we dit jaar met onze filamentprinter hebben gerpint.

Met de Resinprinter ging de eer naar dit Gravelord Nito model (bekend van Dark Souls) dat met een hoogte van ongeveer 15cm de grootste 'mini' is die we dit jaar geprint hebben.

 

Diorama voor de Scale Model Challenge

Ieder jaar in oktober vindt er in Veldhoven het fantastische modelbouw spektakel de Scale Model Challenge plaats. Twee dagen vol met alles wat modelhobby is. Hierbij zit ook een wedstrijd waar men zijn modelbouw- en schilderkunsten kan laten zien. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om daaraan mee te doen, en na de deelname van vorig jaar met mijn The Hobbit: Barrels out of Bond diorama dacht ik, dit jaar ook!

 

Voor de SMC wedstrijd hebben we dit jaar het The Sorcerer's Apprentice diorama gebouwd. Wat was dat leuk om te doen! Lees het hele proces van ontwerp naar diorama in dit artikel: Making of: The Sorcerer's Apprentice Diorama.

We zijn niet in de prijzen gevallen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Er was zoveel moois te zien in alle 1.831 deelnemende stukken!

 

In 2019 lijkt het me fantastisch om weer mee te doen. Wil je meer weten over de Scale Model Challenge? Bezoek dan zeker even hun website en Facebook pagina.  

MarTiny's Blog

Eind 2018 zijn we begonnen met MarTiny's Blog. Het leek mij namelijk een prima platform om hobbytips, projecten en andere verhalen te kunnen delen.

Zo heb ik de making of van mijn The Sorcerer's Apprentice diorama in beeld kunnen brengen en daaruit kwamen meteen een aantal How To tips voort.

De How To Tips van 2018:

How To: houten vloer maken van Sculpey

How To: miniatuur scrolls maken

How to: grof stucwerk in miniatuur

 In 2019 gaan we regelmatig nieuwe artikelen schrijven voor het blog, so stay tuned!

 

2018 is werkelijk voorbij gevlogen en wat hebben we veel mooie creaties mogen maken. Aan al onze klanten en mensen die ons werk volgen, hartelijk dank voor jullie support en opdrachten! In 2019 staan we zeker weer voor jullie klaar met de zelfde kwaliteit en persoonlijke aandacht die jullie van ons gewend zijn.

 

Dat 2019 een gelukkig, gezond en gezellig maar zeker ook een creatief jaar mag worden! Lekker samen hobbyen, tabletop gamen, cosplayen, modelbouwen en creatief bezig zijn.

 

De beste wensen namens team MarTiny Creations!

- Martine, MarTiny Creations

Reactie schrijven

Commentaren: 0