MarTiny's Recap van 2019

Een jaar vol tabletop fun!

Het jaar 2019 lijkt wel voorbij te zijn gevlogen!

Alweer het derde jaar dat we bij mogen dragen aan het creatieve- en hobbyplezier van onze klanten!

We hebben dit jaar veel ontwerpen mogen 3D-printen, maar ook primen en schilderen. Het was een jaar dat vooral in het teken stond van tabletop miniaturen. Iets wat wij als tabletop RPG liefhebbers erg gaaf vinden natuurlijk.


Maar ook dobbelstenen, cosplay ontwerpen, miniflesjes, technische 3D-ontwerpen en diverse andere prints kwamen voorbij.

 

Laten we eens terugblikken op wat voor mooie creations we dit jaar allemaal hebben mogen maken!

Tabletop miniaturen in overvloed!

Wat hebben we het afgelopen jaar veel gave ontwerpen voorbij zien komen. Standaard geprint in ons hoog detail clear resin, direct mooi voor op de tabletop.

 

In 2019 hebben we meer dan 200 miniaturen mogen 3D-printen en toevoegen aan de spelwereld!
Van dat aantal hebben we er ook veel direct voorzien van primer zodat ze meteen schilderklaar zijn.

 

Bekijk ook eens onze Tabletop Special!

Aan de slag met verf en kwast

Naast zoveel miniaturen 3D-printen en primen heb ik (Martine) het afgelopen jaar meerdere character miniaturen mogen beschilderen. Op basis van de beschrijving van de klant ging ik aan de slag om het character idee zo goed mogelijk tot leven te brengen op het miniatuur. Keer op keer een uitdaging, maar o zo leuk!

Van dappere Paladins, sience fiction characters en Tieflings tot Mother Aughra en een Blacksmith met Fire Giant blood in zijn aderen. Geweldig om deze helden tot leven te mogen brengen en om een kijkje in de background van deze characters te mogen nemen.

Hieronder een overzicht van de character miniaturen die ik dit jaar heb mogen schilderen:

Zeer bijzondere opdracht

In het begin van het jaar kregen we een zeer bijzondere opdracht, namelijk het maken van een herdenkingstekst voor een overleden collega van een klant.

Op een boomstamschijf maakten we met 3D-geprinte letters de tekst en voegden hier 3D-geprinte icoontjes aan toe die de tekst uitbeelden.

 

Het werd een bijzonder geheel en we zijn dankbaar aan dit mooie gebaar te hebben kunnen bijdragen.

Cosplay mocht ook niet ontbreken!

Ook dit jaar wisten diverse cosplayers ons te vinden en hebben we hen geholpen om hun kostuums en props verder aan te vullen met 3D-geprinte ontwerpen.

 

Op de foto een voorbeeld van een Dragonbone dagger voor een Skyrim cosplay.

Een een Inquisitor symbol voor een Warhammer 40K cosplay.

 

Neem eens een kijkje op onze Cosplay Special!

Conalot evenement en onze eerste flyer!

Op 11, 12 en 13 oktober vond in Leiden het evenement Conalot plaats. Een evenement dat draait om het ontdekken en uitproberen van bijzondere tabletop RPG's. MarTiny Creations is dit jaar trotse sponsor van dit evenement geweest.

Wij vinden namelijk; hoe meer tabletop fun, hoe beter! Dus dragen we daar graag een steentje aan bij. www.rpgleiden.nl/conalot

 

De sponsoring van het evenement zorgde ook voor het ontstaan van onze eerste flyer. Speciaal voor al onze tabletop gaming gerelateerde diensten.

We hebben al heel wat +1 bonussen mogen geven met 3D-geprintte miniaturen en schilderwerk.

Fallout 4 diorama voor de Scale Model Challenge

Net als voorgaande jaren wilden we graag weer een diorama neerzetten op de Scale Model Challenge. Het jaarlijkse hobby-excuus om iets leuks te bouwen. Dit jaar hebben we gekozen voor een diorama gebaseerd op één van onze favoriete spelseries: Fallout, en hebben we het iconische Red Rocket Station uit Fallout 4 nagemaakt.

Het werd nog een race tegen de klok om alles op tijd af te hebben. Het printen van de onderdelen duurde langer dan ingeschat was, dus moest het uiteindelijke bouwen en schilderen in 3 dagen gebeuren. Komend jaar gaan we wat ruimer plannen ;)

 

In de blogpost: Making of Fallout 4 Diorama: Nuclear Wasteland lees je meer over het hele proces van start tot finish en kun je meer foto's van het diorama bekijken.

Upcoming voor 2020

Met een lekkere kop thee erbij kijken we vooruit naar 2020, want wat willen we allemaal gaan doen?

  • Nog meer focus op Tabletop Gaming!
  • Martine is druk bezig om de 3D-sculpting skills in Blender3D te verbeteren zodat we onze eigen 3D-Designs kunnen gaan maken voor MarTiny Creations.
  • De World Model Expo komt eraan begin juli 2020 en daar willen we natuurlijk aan deelnemen! Wat zullen we maken?
    www.wme2020.com
  • Meer How To, Review en Project artikels op de MarTiny Blog.
  • En verder? Ideeën hebben we meer dan genoeg! Maar we gaan kijken wat het beste past in het nieuwe jaar.

We blijven ons natuurlijk met alle plezier inzetten om onze klanten te helpen met hun creatieve ideeën, om hun tabletop figuren tot leven te brengen en staan we klaar om jullie 3D-ontwerpen te printen, primen en schilderen!

 

We willen al onze klanten van het afgelopen jaar hartelijk danken voor jullie vertrouwen in ons. In 2020 staan we weer voor jullie klaar met de kwaliteit en service die jullie van ons gewend zijn.

 

De beste wensen voor 2020 namens team MarTiny Creations!

En voor de tabletoppers onder ons, veel natural 20's gewenst in het double crit jaar 2020 ;)

 

- Martine, MarTiny Creations

Reactie schrijven

Commentaren: 0