· 

Review: Vallejo Fantasy-Pro: Fairy Flesh Set - Nederlands

Click here for English

#notsponsored

 

Als miniaturepainter schilder ik regelmatig gezichtjes van miniaturen. Dit is vaak het focuspunt van het miniatuur dus dan wil je een zo mooi mogelijk resultaat. Goede verf is dan wel zo prettig!

 

In deze review ga ik je meer vertellen over de Vallejo Fantasy-Pro Fairy Flesh Set en mijn ervaring ermee.

 

In de set zitten 8 dropper flesjes in de volgende kleuren: Nocturna Shadow, Burned Flesh, Reddish Flesh, Base Flesh, Medium Flesh, Natural Flesh, Fairy Flesh en Highlight Skin. Daarnaast zit er nog een instructiefolder bij met uitleg over highlight/lowlights en een paar simpele stappenplannen voor diverse huidskleuren.

 

De Fairy Flesh Set is vooral gericht op de wat rodere/warmere huidtinten. Wanneer je meer koelere/blauwige tinten zoek heeft Vallejo ook de Malefic Flesh Set uit deze lijn.

Een nieuwe favoriet

 

Ik heb al redelijk wat huidskleur verfjes in mijn verzameling, maar ik moet zeggen, ik heb een nieuwe favoriet gevonden!

 

Ik heb de verf uitgebreid kunnen testen op twee wat grotere miniaturen. Misschien herken je ze wel, Joel en Ellie van The Last of Us.

 

Voor Joel heb ik de wat donkerdere kleuren uit de set gebruikt. En daarnaast de rodere voor de wond op zijn neus.

De verf is heel fijn in gebruik. Het heeft een mooie consistentie die heel mooi glad is. Totaal niet korrelig/kalkachtig zoals bij sommige verven soms het geval is. Het is makkelijk te mengen en geeft een goede kleurdekking. Het droogt mooi mat en gelijkmatig op. Het is ook goed te combineren met washes of andere verfsoorten.

 

Voor Ellie heb ik voor het geheel de wat lichtere kleuren gebruikt, wat rode blos op de wangen en lippen, en de donkere verf voor de sproetjes.

Ook voor de kleine gezichtjes van tabletop miniaturen werkt de verf heel makkelijk.

 

Door te mengen kun je echt veel verschillende huidtinten uit deze set halen.

 

De kleur: Nocturna Shadow uit de set valt veel groener uit dan je zou verwachten van het kleurstaaltje op de verpakking. Maar vergis je niet, in huidskleur zit meer groen dan je denkt. Dus deze kleur vind ik vooral heel bruikbaar in het mengen om kleuren donkerder te maken.

Plus- en minpunten

+ Heel makkelijk in gebruik: goede kleurdekking, makkelijke te mengen

 

+ Mooi glad van structuur, totaal niet korrelig of kalkachtig

 

+ Droogt mooi mat en egaal op

 

+ De kleuren sluiten goed op elkaar aan, door te mengen heb je heel veel mogelijkheden

- De kleur: Nocturna Shadow is veel groener dan je op de verpakking ziet

 

- Jammer dat er nog geen set is voor donkere huidskleuren


Eindoordeel

 

Ik ben helemaal fan van deze Fantasy-Pro Fairy Flesh Set van Vallejo. De kwaliteit is echt goed en het is super makkelijk te gebruiken.

 

In de toekomst wil ik de andere kleuren sets in de Fantasy-Pro lijn ook graag aan mijn verzameling toevoegen :)

 

 

- Martine, MarTiny Creations

Reactie schrijven

Commentaren: 0