3D-printservice


Belangrijke mededeling

Important Message

 

Vanwege drukte nemen we geen nieuwe opdrachten aan. 

Due to our busy shedule we can't accept new orders.


MarTiny Creations Printservice - Resin Tabletop RPG modellen
MarTiny Creations Printservice - Resin Tabletop RPG modellen

Heb je één of meerdere 3D-ontwerpen en wil je deze 3D-geprint hebben? Dat kan!

Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden zoals printen in PLA filament of Clear Resin.

 

Wanneer je een .STL file bij ons aanlevert via email stellen wij aan de hand van de wensen, de materiaalkeuze en de grootte van het object een prijsopgave op. Bij akkoord gaan wij over tot het zorgvuldig printen van jouw ontwerp. Daarnaast wordt het support materiaal verwijderd en behoord assemblage tot de mogelijkheden.

 

Maak je 3D-print nog specialer door ons schilderwerk! Bekijk de mogelijkheden hier.


Wat is 3D-printen?

 

Je hoort en ziet steeds vaker nieuwsitems over 3D-printen voorbij komen, maar wat houdt het nu precies in? 3D-printen is een techniek die al geruime tijd bestaat maar die door technologische ontwikkelingen steeds dichterbij ons alledaags leven in de buurt komt en steeds toegankelijker wordt voor het grote publiek.

3D-printen valt onder de categorie "additive manufacturing," dit betekend een product vervaardigen door het toevoegen/opbouwen van materiaal. En dat is precies wat 3D-printers doen. Er zijn diverse printtechnieken op de markt, waarbij voor de meeste geldt dat het te printen object laag voor laag wordt opgebouwd. Eigenlijk het zelfde principe van een gewone papier printer die lijn voor lijn de teksten en plaatjes opbouwt, maar dan vertaald naar een driedimensionaal oppervlak.

Er kunnen diverse materialen gebruikt worden om een 3D-print te vervaardigen. Van plastic tot (edel)metaal, van keramiek tot zelfs hout.

 

3D-printen kan voor tal van mogelijkheden worden ingezet zoals het maken van prototypes, het fabriceren van onderdelen en daarnaast maken de kunst- en hobbysectoren ook graag gebruik van deze techniek door het tal van creatieve mogelijkheden die het bied. In de toekomst zullen de materialen en mogelijkheden alleen maar verder toenemen.


Onze 3D-printers

 

Voor het printen van jouw en onze 3D ontwerpen hebben wij twee verschillende typen printers (PLA en resin) tot onze beschikking. Afhankelijk van het project kiezen we de printer die het beste aansluit bij het project. Hieronder geven we je meer informatie over onze printers en de verschillende mogelijkheden die er zijn met betrekking tot materiaal en dergelijke.


MarTiny Creations
MarTiny Creations

Formlabs Form 2

 

Deze SLA (stereolithography) printer bouwt modellen op door middel van een laser die de resin per laag uithardt . Door deze techniek worden zelfs zeer kleine details in ongekende resolutie geprint. Daarnaast lopen de lagen zeer vloeiend in elkaar over waardoor er geen geribbelde lagen ontstaan maar een mooie, gladde finish.

 

De maximale grootte van het object dat deze printer in een keer kan printen is: 145 x 145 x 175 mm.

Daarnaast zijn de modellen die uit deze printer komen in de meeste gevallen massief.

 

Wij printen met Clear Resin, deze resin is doorschijnend zoals het voorbeeld op de foto en geeft een haarscherp detail. Naar tarieven.

Hieronder enkele voorbeelden van onze prints met de Formlabs Form2

 

Het schoonmaakproces van de resin 3D-prints

Wij maken de resin 3D-prints schoon zodat je er als klant zelf geen omkijken meer naar hebt!

Het proces verloopt als volgt:

  1. Vanuit de printer gaan de miniaturen 2x in een badje van Isopropanol om het overtollige resin af te spoelen.
  2. De print wordt voorzichtig uit het supportmateriaal gehaald.
  3. Oneffenheden en het zogenaamde 'flash' worden met een mesje weggehaald.
  4. De print wordt extra uitgehard met UV.

MarTiny Creations
MarTiny Creations

Ultimaker 2

 

Deze printer maakt gebruikt van FFF (fused filament fabrication) technologie. Dat wil zeggen dat deze printer een draad van plastic smelt en het te printen model op die manier laag voor laag opbouwt. Omdat de printer de laagjes smelt zit er een lichte ribbeling in het oppervlak van de prints en is er wat meer schoonmaakwerk nodig om het supportmateriaal te verwijderen.

 

De maximale grootte van het object dat deze printer kan printen is: 223 × 223 × 205 mm.

 

Het filament dat we gebruiken voor onze prints met de Ultimaker 2 is PLA omdat dit een grote betrouwbaarheid heeft in de printkwaliteit en een goede oppervlaktekwaliteit levert. Dit filament is vervaardigd met het gebruik van renewable natural resources en is daarnaast biologisch afbreekbaar. Naar tarieven.

 

We printen standaard in zwart of wit filament, hierin kun je dus je voorkeur aangeven. Voorbeelden van prints in zwart en wit zie je hieronder. Op zoek naar een andere kleur filament? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

De 3D-prints die uit de Ultimaker komen worden zorgvuldig door ons uit het supportmateriaal gehaald en schoongemaakt zodat je er als klant geen omkijken meer naar hebt.

Hieronder enkele voorbeelden van onze prints met de Ultimaker 2


Tarieven 3D-printen

Opstartkosten printen € 10.00    (vereist voor elke 3D-print)

Dit houdt in het digitaal voorbereiden van de 3D tekening voor een optimaal printresultaat en het berekenen van het benodigde supportmateriaal in optimale ratio. Dit is vereist voor elke 3D-print.

- Wil je hetzelfde object meerdere malen geprint hebben, dan betaal je slechts 1 maal de opstartkosten omdat we het object al voorbereid hebben op het printen. Bij een nieuwe/volgende bestelling worden de opstartkosten opnieuw in rekening gebracht.

 

Printkosten Ultimaker 2: € 0.35 per gram filament

Benieuwd hoe dit vertaalt naar jouw ontwerp? We kijken graag met je mee. Naar contact.

 

Printkosten Formlabs Form2: € 0.55 per milliliter resin

Wil je een tabletop miniatuur laten printen? Meer info over de kosten vind je hier.

Benieuwd hoe dit vertaalt naar jouw ontwerp? We kijken graag met je mee. Naar contact.

 

Verwijderen supportmateriaal (+ UV curing voor resin prints): Zit inbegrepen bij je bestelling!

 


Verzendkosten

 

Verzendopties en tarieven via PostNL:

- Brievenbuspakje* € 4,10

- Standaard pakket met Track-en-Trace code € 6,75

- Aangetekend pakket (verzekerd tot € 500,- bij verlies of beschadiging) € 8,70

 

* alleen mogelijk bij producten die (na veilige verpakking) kleiner zijn dan 38 x 26,5 x 3,2 cm. Dit om beschadiging van de producten tijdens het verzendproces zo veel mogelijk te voorkomen. MarTiny Creations zal hierover adviseren in het bestelproces.


We wijzen u graag op het herroepingsrecht:

Voor de niet op maat gemaakte producten die u via onze website kunt bestellen heeft u na ontvangst recht op een bedenktijd van 14 dagen. Wenst u uw bestelling te retourneren? Dan krijgt u het volledige factuurbedrag terug. Verzendkosten retour zijn voor uw eigen rekening.

Let op: het herroepingsrecht is niet van toepassing op 3D ontwerpen, prints en schilderwerk dat voor u op maat gemaakt wordt. De verkoop is na succesvolle betaling definitief. Zie algemene voorwaarden voor meer informatie.