Painting

Een mooi kleurtje?

 

Om je 3D geprinte object of eigen voorwerp helemaal af te maken bieden wij verschillende mogelijkheden op het gebied van schilderwerk. Al ons schilderwerk is handwerk. We maken gebruik van penseel- en airbrushtechnieken. Met een mooi kleurtje is jouw print klaar voor in jouw eigen miniatuurproject, als cadeau, als decoratie enz. Omdat ieder project verschillend is hebben we altijd overleg met jou over de wensen wat betreft het schilderwerk.

 

Hieronder leggen we de mogelijkheden en stappen in ons schilderproces uit. Bekijk ook ons portfolio voor diverse voorbeelden van ons schilderwerk. Helemaal onderaan de pagina vind je de tarieven voor het schilderwerk en andere aanvullingen.


MarTiny Creations - Primer
MarTiny Creations - Primer

Primer: een goed begin is het halve werk.

 

Om een zo goed mogelijke ondergrond te bieden voor verder schilderwerk is een goede primer of grondverf essentieel. Dit zorgt dat verdere lagen goed hechten en niet afbladderen.

Wij hebben de keuze uit zwarte of lichtgrijze primer, de meest gebruikte kleuren. Onderaan de pagina bij de tarieven vindt je een kleurvoorbeeld van de primers die wij aanbieden.

 

Wanneer grijs en wanneer zwart?
 Lichtgrijze primer wordt gebruikt wanneer het eindresultaat vooral uit lichte en felle kleuren moet bestaan. Met een lichte ondergrond springen de kleuren er extra goed uit. Een zwarte ondergrond zorgt voor een goede ondergrond bij donkere of gemengd donkere en lichte kleuren. En zorgt dat "foutjes" minder snel opvallen.


MarTiny Creations - Base Coat
MarTiny Creations - Base Coat

Base coat: de basiskleuren aanbrengen.

 

Simpele basislagen om de belangrijkste details naar voren te laten komen. Vanuit deze kleuren zullen verdere lagen worden opgebouwd.

 

In het voorbeeld zijn 2 kleuren base coat gebruikt. Een laag zilver voor alles wat metaal moet uitbeelden, en rood om de lenzen van de ogen goed eruit te laten springen.

 


MarTiny Creations - Uitgebreid Schilderwerk
MarTiny Creations - Uitgebreid Schilderwerk

Uitgebreid schilderwerk: meer en meer details.

 

Tijdens deze stap wordt het object zo uitgebreid mogelijk beschilderd, met verschillende lagen kleur, highlights en effecten om de verschillende structuren en details zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

Heb je referentiemateriaal zoals foto's die kunnen helpen bij het schilderproces? mail het ons! Zo hebben we een goed idee van wat je wilt.

MarTiny Creations - Uitgebreid Schilderwerk
MarTiny Creations - Uitgebreid Schilderwerk

In de voorbeelden zie je het verschil tussen het model rechts met alleen base coats en het model links waar na de base coat nog diverse lagen zijn toegevoegd om een zo levensecht mogelijk resultaat te verkrijgen.

 

De ogen lijken te gloeien en door weathering technieken worden door de terminator opgelopen schade en oliesporen nagebootst.


MarTiny Creations - Vernis
MarTiny Creations - Vernis

 

Vernis: een extra effect en/of bescherming.

 

Om het schilderwerk te beschermen tegen invloeden van buitenaf kan ervoor gekozen worden om een laag vernis aan te brengen. Daarnaast kan de soort vernis ook voor een speciaal effect zorgen zoals extra glans.

 

Er is keuze uit 3 soorten vernis:

- Mat

- Satin (lichte glans)

- Gloss (zeer glimmend)

 

Op de foto een voorbeeld van het model links zonder vernis en rechts met een laag gloss vernis om het metaal effect nog beter te laten glimmen en om daarnaast het schilderwerk te beschermen.


Scenery materiaal.

 

Om figuren en diorama's nog verder af te maken hebben we diverse soorten scenery materiaal om het geheel verder aan te kleden. Denk aan modelzand, gras, bloemen, stenen, modelwater etc.

 

Als basis zand hebben we keuze uit 4 kleuren: Dark Earth, Light Earth, Desert Sand en Sandy Desert.  Van hieruit wordt de base verder opgebouwd in kleur en stijl.

MarTiny Creations - 4 basiskleuren zand
MarTiny Creations - 4 basiskleuren zand
MarTiny Creations - voorbeeld base stijlen
MarTiny Creations - voorbeeld base stijlen

 

Op de foto zijn een aantal voorbeelden voor bases uitgewerkt. Ben je op zoek naar een weelderige weide met bloemen, strand/duin, savanne, woestijn, bosgrond of iets anders?

We maken de scenery stijl die precies past bij de setting die je wilt hebben.MarTiny Creations - Skink Starseer
MarTiny Creations - Skink Starseer

 

Voorbeelden van ons schilderwerk

 

In ons portfolio vindt je allerlei voorbeelden van opdrachten waar schilderwerk bij is toegepast. Bijvoorbeeld: character figuren, diorama's, scenery en geschenken.

Op de Tabletop RPG Special pagina vindt je een aantal voorbeelden van diverse characterfiguren en monsters die door ons zijn geschilderd.

 

Daarnaast vindt je bij onze producten ook voorbeelden waar schilderwerk een optie is zoals bij onze tabletop scenery.


Tarieven schilderwerk

Primer: lichtgrijs en zwart
Primer: lichtgrijs en zwart

De mogelijkheden:

 

Primer: zwart of lichtgrijs (Vallejo Hobbypaint Spray):

klein model < 5 cm: € 0.50

medium model 6 - 10 cm: € 1.00

groot model > 10 cm: € 2.50


Voor elke schilderopdracht is primer een vereiste om een optimaal resultaat te bieden!

Zoek je een andere kleur primer? Laat het ons gerust weten.

Schilderwerk:  (primer inbegrepen)

klein model < 5 cm: € 20,00

medium model 6 - 10 cm: € 30,00

groot model 11 - 15 cm: € 40,00

zeer groot model: > 15 cm op aanvraag.

 

Vernis: mat, satin of gloss. 

klein model < 5 cm: € 0.50

medium model 6 - 10 cm: € 1.00

groot model > 10 cm: € 2.50

 

Afwerking project met scenery (zand, watereffect, modelgras etc.)

base  < 4x4 cm: € 2,50

base  < 8x8 cm: € 5,00

base  > 8x8 cm: op aanvraag

 

Heb je vragen over het schilderwerk of wil je weten meer weten wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

 

Op basis van het project, de grootte van het object en de wensen wordt een prijsopgave opgesteld. Hierbij zal ook een inschatting worden gemaakt van de hoeveelheid tijd die het schilderwerk in beslag zal nemen en wanneer het klaar zal zijn.

 

Kostenloos inbegrepen in elke schilderopdracht:

Het verwijderen van het supportmateriaal waarin het object geprint is en het schoonmaken van het object. Resin prints worden extra uitgehard in een UV oven om een optimaal oppervlak te creëren voor het schilderwerk.

 

 


Verzendkosten

 

Verzendopties en tarieven via PostNL:

- Brievenbuspakje* € 4,00

- Standaard pakket met Track-en-Trace code € 6,75

- Aangetekend pakket (verzekerd tot € 500,- bij verlies of beschadiging) € 8,45

 

* alleen mogelijk bij producten die (na veilige verpakking) kleiner zijn dan 38 x 26,5 x 3,2 cm. Dit om beschadiging van de producten tijdens het verzendproces zo veel mogelijk te voorkomen. MarTiny Creations zal hierover adviseren in het bestelproces.


We wijzen u graag op het herroepingsrecht:

Voor de niet op maat gemaakte producten die u via onze website kunt bestellen heeft u na ontvangst recht op een bedenktijd van 14 dagen. Wenst u uw bestelling te retourneren? Dan krijgt u het volledige factuurbedrag terug. Verzendkosten retour zijn voor uw eigen rekening.

Let op: het herroepingsrecht is niet van toepassing op 3D ontwerpen, prints en schilderwerk dat voor u op maat gemaakt wordt. De verkoop is na succesvolle betaling definitief. Zie algemene voorwaarden voor meer informatie.