MarTiny's Recap van 2020

2020: een "double crit" jaar

2020...ik hoef denk ik niemand te vertellen wat voor bizar jaar het is geweest. Waarin we eind 2019 nog grapten dat 2020 het jaar van de "double crit" (2x 20 op je dobbelsteen rollen) zou worden, hadden we nooit bedacht dat het in de negatieve zin zou kunnen uitpakken... het was namelijk een virus dat de critical hit scoorde en niet wijzelf helaas.

 

Evenementen die we bij zouden wonen werden geannuleerd, tabletop gaming groepen mochten niet, of slechts met een paar mensen bij elkaar komen.
We moesten op queeste om felbegeerd toiletpapier en pasta te kunnen bemachtigen. En we mochten niet meer in elkaars melee range komen. In één woord balen natuurlijk!

 

Gelukkig was niet alles negatief. Omdat we nu niet veel buiten de deur konden doen gingen veel mensen aan de slag met hun (creatieve) hobby en hebben we via MarTiny Creations nog veel mooie creaties voor onze klanten mogen 3D-printen en schilderen. Laten we eens terugblikken op wat we zoal gedaan hebben.

 

Onze printer heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten, we hebben veel prints voor onze klanten gemaakt. Verreweg de meeste prints waren tabletop miniaturen en dobbelstenen, maar ook een aantal technische- en cosplay onderdelen.

 

Ook mocht ik (Martine) weer lekker met verf en kwast aan de slag om een aantal character miniaturen tot leven te brengen. Ik vind het zo leuk om op deze manier een inkijkje te krijgen in andermans character en background creaties. Ik heb maar liefst 22 character mini's en 1 miniatuur motor geschilderd dit jaar. Hieronder de foto's.

Grote mini's en mini mini's

 

We hebben het afgelopen jaar veel verschillende miniaturen 3D-geprint. Een aantal vielen op door hun afmetingen. Zo hadden we een flink tabletop monster: de Deep Aberrant een gestileerd figuur en een heuse Cyber Madonna.

 

Ook een paar minuscule printjes, zoals mini Space Marines van een halve centimeter hoog en hun bijpassende tank en een paar zeer kleine soldaatjes. Echte Tiny Creations.

Creepy Halloween fun met effect paints

 

Voor wie inspiratie zoekt voor creepy / halloween themed aankleding voor zijn of haar miniaturen of tabletop scenery heb ik in oktober een blog geschreven over een aantal toepassingen van de Vallejo Special Effect Paint Set.

Roestige sleutels, bloederige scenes of oogballensoep. Het kan allemaal!

 

Lees het het hier: How To: Halloween inspiratie met Vallejo Special Effect Paints

Dice Dice Baby

 

Veel van onze klanten zijn dit jaar aan de slag gegaan met het zelf gieten van dobbelstenen voor tabletop gaming.

En wat is er dan leuker om je eigen set Master Dice te hebben met een eigen lettertype en logo zodat jouw dobbelstenen uniek zijn!

Speciaal hiervoor hebben we onze website uitgebreid met een Dice Master Special!

Hier is alles te vinden over wat wij te bieden hebben op het gebied van Custom Master Dice.

Geen hobbychallenge dit jaar

 

Omdat door Covid-19 alle evenementen niet door konden gaan, ging dus helaas ook de World Model Expo deze zomer niet door. Daarmee heb ik ook mijn jaarlijkse hobbychallenge waarin ik iets maak om mee te doen met de wedstrijd laten vervallen.

Als het een beetje meezit gaat in het najaar van 2021 de Scale Model Challenge wel door en is de World Model Expo verplaatst naar de zomer van 2022. Iets om alvast naar uit te kijken en te brainstormen over wat ik ga maken!

Meer info over beide evenementen vind je hier:

https://www.scalemodelchallenge.com/

https://www.wme2020.com/

2021 here we come!

 

Het nieuwe jaar is bijna hier en we hopen van harte dat 2021 een beter jaar wordt waarin weer meer mogelijk is. Lekker weer met de spelgroepen samenkomen, naar evenementen gaan en noem maar op.

Wij staan natuurlijk ook volgend jaar weer voor jullie klaar met de service en kwaliteit die jullie van ons gewend zijn. We zijn druk aan het brainstormen op welke manieren we jullie nog meer van dienst kunnen zijn en om ons aanbod te vergroten. Houdt onze social media in de gaten voor de updates.

 

We willen al onze klanten hartelijk bedanken voor jullie vertrouwen in ons het afgelopen jaar! Laten we er samen iets moois en creatiefs van maken in 2021!

Een fijne jaarwisseling namens team MarTiny Creations!

 

- Martine, MarTiny Creations

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Peter van der weijden (zaterdag, 02 januari 2021 10:55)

    Een mooi overzicht waar toch veel is gebeurd.
    Nu al het beste voor 2021.